BEZOEK CARRARA ITALIË

Onlangs reisde Angela samen met Lorenzo van Lenarduzzi Natuursteen af naar Carrara, Italië. Voor een particulier project moest zij diverse soorten marmer selecteren die in Nederland verwerkt zullen worden tot keukenblad, badkamerwand, bar en meer… Een heel bijzondere en inspirerende trip, met als hoogtepunt een bezoek aan de marmergroeven in Carrara met een 4-wheel drive en een enthousiaste Italiaanse gids.

De wereldberoemde marmergroeven in Carrara brengen bijna vlekkeloos marmer voort. De groeven stammen al uit de tijd van de Romeinen en zijn daarmee de oudste industrieterreinen ter wereld die nog in bedrijf zijn. Dat marmer werd onder anderen gebruikt door Michelangelo voor zijn ‘David’ en ‘Pièta’. (bron Wikipedia)

Heel bijzonder om met eigen ogen te zien hoe die enorme marmeren blokken uit de berg worden bevrijd. Een hobbelige rit bracht ons van groeve naar groeve. Vooral op de top was goed te zien hoe immens groot en wit de groeven zijn. En hoe klein de mens en zijn machine zich daarin beweegt. En dan te bedenken dat maar 2% van het totale marmer uit de berg is gehaald! Want letterlijk de gehele berg is marmer, van top tot teen.

Iedereen in Carrara houdt zich direct of indirect met de marmerindustrie bezig. Eigenlijk maar een klein percentage zien we letterlijk terug als marmer product. De rest wordt als poeder verwerkt in o.a. medicijnen, schoonmaakmiddelen en cosmetica. Angela bezocht een aantal marmerleveranciers waar in grote hallen inheemse en uitheemse marmersoorten stonden opgeslagen. Natuurlijk veel wit Carrara marmer, maar de keuzes voor ons project zijn gevallen op exotisch marmer uit India, Pakistan en Brazilië. Wij zijn heel benieuwd hoe deze prachtige, natuurlijke materialen de komende tijd in ons interieurontwerp zullen worden verwerkt.

Lorenzo Lenarduzzi, bedankt voor deze inspirerende trip!

Success, your comment is awaiting moderation.