DDW Transitions II

Bij de Dutch Design Week 2016 vonden wij ‘Transitions II’ in het Broeinest een van de meest inspirerende exposities. Zes ontwerpers werden uitgedaagd om plaatmaterialen (van Baars & Bloemhoff) te transformeren tot designer producten.

Het werk van Klaas Kuiken, Sabine Marcelis en het duo Daphna Laurens willen we graag met jullie delen.

Klaas Kuiken heeft een kast en dressoir ontworpen binnen het concept Inside-Out. Hij werkt met het plaatmateriaal Finsa Greenpanel, wat in veel gevallen een materiaal is dat verstopt wordt in een ontwerp. Klaas laat zien hoe mooi het materiaal kan zijn! “Sommige materialen verwonderen pas als je ze doorzaagt, omkeert of opschuurt. Finsa Greenpanel is een materiaal dat letterlijk door midden moet om het karakter te ontdekken.”

Sabine Marcelis ontwierp Filter, een serie lampen waarbij gespeeld wordt met het filteren van licht. Zij werkte met solid surface materiaal HI-MACS. “De patronen en kleuren in de kern van het materiaal blijven verborgen wanneer de lichtbron uitgeschakeld is en komen tot leven en letterlijk aan het licht wanneer het aangaat.”

Daphna en Laurens gingen voor Everything But the Desktop! op zoek naar de uiterste grenzen van vormbaarheid.  De naam van het materiaal (Forbo Desktop) werd vervolgens leidend bij het bedenken van de objecten die uiteindelijk vorm krijgen als organizers, een lamp en een luie werkstoel, daarmee inzicht gevend in en spelend met de verschillende eigenschappen. “Desktop, furniture linoleum was voor ons een ‘logische’ keuze. De fijne textuur, het mooie matte uiterlijk, maar bovenal de hoge mate van flexibiliteit van het materiaal heeft ons ertoe verleid het te gebruiken voor ons Transitions II project.”

Alle citaten zijn afkomstig van de website van Baars & Bloemhoff.

Success, your comment is awaiting moderation.