ikea älmhult

Bij een vakantie in Zweden hoorde voor Irene ook een bezoek aan het IKEA museum in Älmhult. In dit dorp is het allemaal begonnen voor IKEA. Ingvar Kamprad bouwde hier zijn eerste toonzaal voor de producten die hij tot die tijd via zijn postorderbedrijf verkocht. Als naam koos hij IKEA, een samenstelling van zijn initialen (I.K.) en de eerste letters van Elmtaryd en Agunnaryd, respectievelijk de boerderij en het dorp waar hij opgroeide.

Het museum laat de ontwikkeling van IKEA zien, en daarbij leggen ze hun visie en concept uit: ‘een beter dagelijks leven creëren voor zo veel mogelijk mensen’. Erg indrukwekkend om te zien hoe Ingvar met zijn team steeds weer vanuit zijn visie IKEA heeft laten doorgroeien. Steeds weer willen verbeteren op het gebied van materiaal, techniek, kosten, etc. En niet bang zijn hier en daar wat heilige huisjes omver te schoppen. Want wie verzint het nou om zijn klanten hun nieuwe meubels zelf in elkaar te laten schroeven?

Irene sliep samen met haar gezin in het IKEA Hotel. Inderdaad, een betaalbaar hotel met veel IKEA producten en een fijn restaurant (zonder balletjes… maar met heerlijke burgers).

 

 

  • Tof en mooie foto’s! Ik vind het ook zo leuk hoe IKEA het hacken van hun eigen producten omarmd heeft.

Success, your comment is awaiting moderation.