kinderkamer amsterdam

Graag laten we iets zien van een project in Amsterdam waar we onder andere bezig zijn met de kinderkamer van een negenjarige jongen. Hij woont in een schitterend grachtenpand in de binnenstad. Samen met zijn vader trekt hij er af en toe op uit met de tent, verder houdt hij van lezen en is hij erg geïnteresseerd in de ruimte met zijn sterrenstelsels.

Angela is aan de slag gegaan met de indeling van de ruimte zelf. De kamer moest genoeg opbergruimte hebben voor kleding, speelgoed en tijdschriften. Daarnaast wilden we een kamer ontwerpen waar hij weer een tijdje mee vooruit kan. Een goed bureau met verlichting en een plekje om met een vriendje te kunnen gamen mochten niet ontbreken. Tijdens de presentatie van de indeling hebben we bewust nog geen kleur en materiaal in de tekening toegevoegd, deze volgt later nadat het thema gekozen is.

Irene heeft zich verdiept in de sfeer die bij de jongeman past. Een rustige jongen, geïnteresseerd in de wereld om hem heen, dus iets buiten het hedendaagse leek goed te passen. We hebben ervoor gekozen om twee thema’s te laten zien. Eén thema noemden we ‘adventure’, het andere thema ‘space’. Naast de sfeer moodboards hebben we ook laten zien hoe je het thema door kunt voeren bij het inrichten van de kamer met meubilair, verlichting en accessoires.

Het thema ‘space’ en de uitwerking sprak de ouders en de jongen het meeste aan, dus hier zullen we mee verder gaan.
Angela werkt het maatwerk meubilair uit voor de interieurbouwer en Irene maakt de keuzes voor kleur, verlichting en accessoires definitief samen met de opdrachtgever.

 

 

Success, your comment is awaiting moderation.