puik

Zo’n zeven jaar geleden zijn Freek Claessen en Daan Gescher met een origineel idee een bedrijf gestart: Puik biedt jonge getalenteerde productdesigners de kans om hun product op de markt te brengen. De ontwerpers leveren een design aan en Puik regelt vanaf daar het gehele traject tot aan de winkel. Inmiddels bestaat de gehele collectie uit ongeveer 50 design-items, die wereldwijd worden verkocht.

Elk item is origineel, verantwoord geproduceerd, en gemaakt van eersteklas materiaal. Lamp Lloyd is al lange tijd onze favoriet; stoer en vriendelijk tegelijk door het gebruik van leer als lampenkap. De Dost Lounge fauteuil is een kek stoeltje met een bijzondere achterkant. Nu ook met een houten poot verkrijgbaar, al blijft de metalen versie onze voorkeur hebben. En dan liefst met hocker. Ook leuk (als kerstcadeau?) de nieuwe Monday Vase met bijpassende standaard in zwart of goud.

Afgelopen week kwam de vertegenwoordiger van Puik bij ons op bezoek en liet ons één van de nieuwe producten zien. Kandelaar Ply is er in twee varianten; een architectonische, geometrische vorm van terrazzo met een toefje goud. We houden er van!

Success, your comment is awaiting moderation.