uitwerking Mariënhof

Mariënhof heeft verschillende bestemmingen gehad, waaronder klooster, burgerweeshuis en recenter hoogwaardige horeca. De inspiratie voor het interieur van wijnbar Zuster Margaux haalden wij uit de connectie tussen verleden, heden en toekomst.

Mariënhof is een plek om samen het leven te beschouwen en te vieren. Om met elkaar de dialoog aan te gaan. Een plek waar aandacht voorop staat en waar men zich mag laten verrassen.
‘Pas als iemand zijn schild laat zakken, kan je ze raken in het hart’, aldus pandbewaarder Pieter Aalbers.
Deze inspiratie werd door studio zebra samengevat in het thema ‘REFLECTIE’. 
Een thema dat inhoudelijk weergeeft waar Mariënhof voor staat en waarmee ze een brug slaat tussen verleden, heden en toekomst.

Diverse toepassingen van reflectie worden zichtbaar in het interieur van de nieuwe wijnbar Zuster Margaux. 

Binnen het thema ‘reflectie’ heeft studio zebra zich specifiek voor de wijnbar laten inspireren door zeepbellen, die symbool staan voor de start van een droom, voor samenhang, transparantie en kleurschakeringen. Het grote ronde raam bij de entree geeft direct een panoramisch zicht op de wijnbar. In het interieur zijn veel spiegelende oppervlakken te zien, waaronder de rosékleurige bar en wijnwand, de gekleurde glazen lampen en de hoogglans gespoten antieke stamtafel.

Het thema wordt ultiem belicht in de vorm van speciaal ontworpen wandlampen met spiegels van de Amersfoortse ontwerper Marcel Ossendrijver van M.OSS design.
 Ook textielkunst krijgt een plek, mede omdat de lounge van Zuster Margaux vroeger de Linnenkamer is geweest. Lokale en ambachtelijke ontwerpen worden bewust gemengd met eigentijds design, o.a. uit Scandinavië.

Op dit moment wordt de wijnbar gerealiseerd. Onze 3D beelden worden werkelijkheid, altijd weer spannend en leuk om te zien!

Success, your comment is awaiting moderation.