wrong.london

Afgelopen week bezocht ik de lancering van wrong.london bij Flinders in Zaandam.

wrong.london is een onderdeel van de collectie van het Deense designlabel Hay. Aan het hoofd van deze afdeling staat topontwerper Sebastian Wrong. Hij presenteerde in 2013 voor het eerst zijn eigen collectie, die toen nog onder de naam ‘Wrong for Hay’ werd geproduceerd. In 2016 is deze veranderd in wrong.london om de creatieve, Londense energie te benadrukken die kenmerkend is voor de producten in deze collectie.

De presentatie werd grotendeels gegeven door Sebastian Wrong zelf. Zijn ontwerpen vind ik er minimalistisch en modern uit zien en sommige ook een beetje jaren ’50.

Ik had zelf twee favorieten; de PC en de Turn On.

De PC van Pierre Charpin is een bureaulamp die van aluminium en polycarbonaat is gemaakt. In de gewrichten zitten gasveren die het mogelijk maken dat de lamp blijft staan als je hem verstelt. De lamp bestaat uit twee delen; de arm met lamp en een blok waar de lamp in staat. De LED verlichting is dimbaar met een knop. Deze lamp is verkrijgbaar in licht grijs, zwart, groen en geel. Deze lamp vind ik heel mooi, omdat hij er industrieel uit ziet. Toch past deze lamp net zo goed in een kantoor als op een werkplek thuis.

De Turn On is een kleine lamp die perfect is bijvoorbeeld voor op je nachtkastje. Deze lamp is gemaakt van aluminium en glas. Ook deze lamp bestaat uit twee delen; een glazen bol waar licht uit komt en een cilinder. Als je aan de cilinder draait, gaat het licht aan. Als je verder draait, dim je het licht. Deze lamp is verkrijgbaar in zwart, naturel, oranje en groen. Deze lamp is bij mij het meest blijven hangen, omdat ik nog nooit zoiets heb gezien. Ik vind het een grappig concept dat je moet draaien om hem aan te krijgen.

Annemarie | stagiaire studio zebra

Success, your comment is awaiting moderation.