familiehuis zeist

De bewoners van deze half vrijstaande jaren ’30 woning wilden meer licht, doorzicht en heel veel wit. Met een sprankje kleur.
Want het moest wel een familiehuis worden, ook geschikt voor kleine kinderen.
De voorliefde van de bewoners voor Scandinavisch design is terug te zien in de keuze van de meubels en accessoires. Eyecatcher in de woonruimte is het 6 meter lange haardmeubel, met een in het werk gestort betonnen blad en op maat gemaakte wit gespoten lades.

De routing op de begane grond is drastisch aangepast, waarbij twee helder glazen taatsdeuren in de hal zorgen voor een zichtlijn van voor tot achter.
De doorlopende betonkleurige gietvloer laat de ruimtes in elkaar overvloeien. In het woongedeelte is de bestaande eiken vloer geschuurd en wit geolied.

Op diverse plekken in het huis is kastruimte geïntegreerd in het ontwerp. Alle kasten zijn op maat gemaakt door een interieurbouwer. Verborgen achter een draaibare wand in de slaapkamer bevindt zich een dubbeldiepe inloopkast.

De keuken grenst middels een glazen pui aan de tuin en bestaat uit een lang aanrecht en twee ingebouwde kastenwanden. Hierdoor is in het midden genoeg ruimte voor een grote familietafel. Alle kasten zijn wit gespoten met ingefreesde grepen. Het werkblad is van 10 mm massief RVS. Door dit kleur- en materiaalgebruik oogt de keuken sober en tijdloos. In de keuken is high tech apparatuur ingebouwd, waaronder een teppanyakiplaat, losse kookpitten, een stoomoven en een wijnklimaatkast.

Meer zien van deze keuken?
Bekijk dan de reportage in Eigen Huis & Interieur Maart 2010.

fotografie: suzanne paap – bloominspiration