villa in het gooi

We kregen de opdracht een comfortabel familiehuis aan het water te ontwerpen met een uitgesproken, persoonlijk interieur. Een prachtige uitdaging voor deze met riet gedekte villa.
Samen met H en E architecten begonnen we met de vergroting van het woonoppervlak door het uitbreiden van de villa. De plattegrond werd bijna geheel opnieuw ingedeeld om de ideale woonruimtes te creëren.

Op de begane grond bevinden zich twee grote leefruimtes; de living en de woonkeuken, verbonden door een geknikte verkeerszone. De ruimtes zijn af te sluiten middels twee stalen schuifdeuren met glas die geheel verdwijnen tussen muur en kastruimte. Stalen ramen van hetzelfde formaat en vormgeving vormen een transparante afscheiding naar de inpandige patio.
De vloer is voorzien van een eiken parket in Hongaarse Punt, die in de knik van het huis ook langzaam van richting verandert. Een prachtig effect als je van de woonkeuken naar de living loopt.
In het hart van het huis bevindt zich ook het trappenhuis. Een bijzonder, tevens geknikt ontwerp met zwevende treden en een op maat gemaakt hekwerk van staal en messing dat drie verdiepingen met elkaar verbindt. Door het panoramische glasvlak erachter is de trap zowel van binnen als van buiten een echte eyecatcher.

In de woonkeuken maakten we, naast de keuken, plek voor een royale eettafel met gashaard. De haard is geïntegreerd in de lange kastenwand met bronzen deuren. Zelfs de Gaggenau apparaten in deze wand zijn speciaal voor dit project voorzien van een bronzen finish, zodat ze mooi in de wand blenden. Het metallic effect wordt versterkt door de groep glazen lampen boven de eettafel. De bronzen fronten van de keuken zijn gecombineerd met een spectaculair Palomino kwartsiet. Het centraal geplaatste schiereiland verdeelt de keuken in een werkgedeelte en een koffiebar. Boven het eiland verlaagden we het plafond om dit effect te versterken. Naast de grote schuifdeur plaatsten we een vitrinekast met rookglazen deuren en een eiken inrichting voor luxe servies en glaswerk.

In de gangzone bevinden zich behalve de entree een garderobe met gastentoilet dat geheel uitgevoerd is in St. Laurent marmer.
De andere vleugel in het huis is ingericht als royale lounge. Van notenfineer maakten we een wand vullend meubel waarin een grote houthaard en televisie zijn geïntegreerd. Er is veel ruimte voor persoonlijke kunst aan de muur en in de display ruimtes in de kasten.

De centrale trap in de hal voert naar de privé vertrekken boven, met onder andere een master bedroom, walk in closet en luxe badkamer. Vanaf de overloop zijn deze vertrekken bereikbaar door twee paar plafondhoge noten houten taatsdeuren, die een spannende doorkijk creëren. De badkamer voerden we uit in donkergroen Rain Forest marmer dat prachtig kleurt bij de matgouden kranen. De overige vertrekken boven zijn bereikbaar via plafondhoge deuren in een glossy witte finish. De plinten en deurlijsten zijn volledig verzonken in de muur, evenals alle wandcontactdozen en schakelaars. Deze details geven de villa een elegante stijlvolle uitstraling. Wij zijn erg trots op deze mooie opdracht!

Dit project is o.a. gerealiseerd door:
bouwbedrijf – Aannemingsbedrijf Van de Vijzel BV
stalen puien en trap – Smederij Tukker
keuken – Lodder Keukens
maatwerk – Rick Smeenk Interieurbouw
houten vloeren – Traject Parket
marmer – Lenarduzzi

bloominspiration – fotografie