woonhuis zeist kerckebosch

De bewoners vielen vooral voor de locatie; een rustige straat in een bosrijke omgeving. De verouderde jaren ’30 woning voldeed nog helemaal niet aan hun woonwensen. De ruimtes waren klein en donker en bovendien dringend aan renovatie toe. Omdat de enige oplossing was om een flinke uitbreiding aan het huis te maken, hebben de bewoners besloten om zowel een interieurarchitect als een architect samen aan het plan te laten werken. Dat resulteerde in een mooie samenwerking tussen ons en Kraal Architecten.  Terwijl wij ons bogen over de herindeling van de begane grond en de organisatie van de ruimtes, boog Kraal Architecten zich over de volumes van de uitbouw en het nieuwe gevelbeeld. We creëerden een getrapte uitbouw van totaal 70 m2, waardoor alle functies op de begane grond een plek kregen maar ook in open verbinding met elkaar staan. Ideaal voor een familie met jonge kinderen.

Een aantal maatwerkoplossingen in het interieur zorgen ervoor dat exterieur en interieur naadloos in elkaar overvloeien. We ontwierpen de open haard, de strakke ensuite met stalen deuren en de keukenopstelling met moderne “stube”. Ook een aantal praktische maatwerkoplossingen, zoals de wasruimte/bijkeuken, het vergroten van de badkamer en de slaapkamers met eigen badkamer op de zolderverdieping. Resultaat is een ruim en licht familiehuis, waarin iedereen zijn eigen plek heeft.

De basiskleuren en materialen in het interieur zijn bewust heel rustig en naturel gehouden. Voor de accenten adviseerden we de bewoners om de kleuren van de seizoenen uit de bosrijke omgeving naar binnen te halen. Diverse groentinten met af en toe een zonnig geel of een herfstoranje accessoire.

interieurarchitectuur: studio zebra
architectuur: kraal architecten
fotografie: ed van rijswijk