familiehuis utrecht

Een jaren ’30 huis in Utrecht met jonge kinderen; veel wensen, niet al te veel m2… Met de opdracht om in de woonkamer annex keuken alle wensen in een helder ontwerp te verwerken, zijn wij aan de slag gegaan. Als oplossing bedachten wij twee grote elementen in de ruimte; een houten kern en een meterslange lage kastenwand.
De lange kastenwand herbergt een aantal functies. Gekoppeld aan de bestaande strakke haard begint de kast laag, zodat je er ook op kunt zitten. Vervolgens nog 5 meter kast op buffethoogte waar, naast heel veel benodigde opbergruimte, zelfs een uitschuifbare werkplek is gecreëerd.
Omdat de bestaande houten vloer werd vervangen door een industriële betonlook vloer, ontstond de behoefte een groot houten element toe te voegen. Ook zochten we een plek voor de opvallende hoogglans zwarte piano, die we langs de lange wand niet meer konden plaatsen. We bedachten een houten blok midden in de ruimte, die de keuken visueel scheidt van de woonkamer. Het houten blok heeft twee functies: in de keuken een apparaten-/opbergwand en in de doorloop een nis voor de piano. De woonkeuken is ingericht met een gezellige ronde tafel voor het hele gezin.
Het interieur op de begane grond kreeg een strakke basis van beton, eikenhout, wit en zacht groen en wordt gecombineerd met vrolijk oranjeroze in details, kunst en accessoires.
Voor de ouderslaapkamer op zolder hebben we een badkamer in de kamer gecreëerd door de oude badkamer te slopen. Vanuit het bed kijk je nu naar een zachtgroene wand met een speelse oplossing voor de wastafel en de bergruimte. Om de hoek van de wand, dus uit het zicht, zit een fijne inloopdouche.

fotografie: Quist Makelaardij Utrecht