interieurconcept loungecafé muziekmaatschappij

context
De muziekmaatschappij vertegenwoordigt diverse bekende labels, met artiesten als Ed Sheeran, Michael Bublé, Red Hot Chili Peppers, Madonna, Led Zeppelin en Paolo Nutini. Ook een groot aantal Nederlandse artiesten zoals Nick en Simon, Trijntje,  Ilse de Lange, Kovacs en rapper Boef.
De muziekmaatschappij is gevestigd in een monumentale villa in Hilversum waar ongeveer 35, veelal jonge mensen, werkzaam zijn. De voormalige kantine, ongezellig en volgepropt met zwaar meubilair, wordt verbouwd tot loungecafé. Een paar keer per jaar wordt een deel ontruimd om plaats te maken voor een optreden.

identiteit
De muziekmaatschappij biedt artiesten een thuisbasis, van waaruit ze zich kunnen richten op de groei in hun carrière. Serieuze artiesten, elk in hun eigen genre en met elk een eigen carrièrepad waarover actief wordt meegedacht. Tegelijkertijd blijven ze actueel in een wereld waarin alles door sociale media veel sneller gaat.
Voor de eigen werknemers vinden ze het ook belangrijk een ruimte te bieden waar men zich thuis voelt en die uitnodigend is voor informele ontmoetingen. Waar men samen eet, drinkt, overlegt en ontspant. De huiskamer van het gebouw.

thema
Voor het ontwerp van het interieur van het loungecafé hebben we gezocht naar een thema die de identiteit van de muziekmaatschappij verbeeldt. Belangrijke aanknopingspunten zijn muziek, geluid, groei, beweging en samen. Dit hebben we samengevat in het thema ‘Wave’.

uitwerking
De ruimte is verdeeld in twee zones; het café en de lounge. Het café is het meer formele, functionele deel van de ruimte, waar men kan eten en overleggen aan kleine cafétafeltjes of hoge bartafels. In de lounge gaat de strakke wandbank over in een luie, uitnodigende, zachte bank met kussens. De twee tinten grijs op de vloer en de verschillende kleuren van wand en plafond versterken de tweedeling in de ruimte. Hierdoor wordt meer intimiteit gecreëerd. De wand naar de keuken is opengebroken en heeft plaats gemaakt voor een functioneel scheidingselement met een grote tv aan de loungezijde en extra bergruimte in de keuken.
Het thema ‘Wave’ komt in het interieur terug in diverse elementen. De strakke bank heeft verschillende hoogtes en verschillende tinten blauw, waardoor een grote golfbeweging ontstaat. Ook de lampen erboven, die kantelbaar zijn, versterken dit effect. In de lounge zorgt een houten wand met verspringende blokjes voor een golfbeweging. De bijzettafels hebben een golvende rand.

resultaat
De foto’s van het eindresultaat zijn te zien bij zakelijke projecten.