Fellowmind Amersfoort

context
Fellowmind is Europees expert op het vlak van Microsoft Business Applications, Cloud Infrastructure, Data & Analytics en Modern Workplace. Fellowmind is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Naast Barneveld en andere locaties in Nederland inmiddels ook actief in Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Polen. Tijd voor een nieuw hoofdkantoor in Amersfoort, waarvoor wij gevraagd werden een nieuw passend interieurconcept te ontwerpen. Passend bij de identiteit en visie van Fellowmind. Warm, welkom, de mens centraal. Maar ook met de internationale allure die bij Fellowmind past.

identiteit
Fellowmind streeft ernaar om betekenisvolle verbindingen te creëren. Ervoor zorgen dat mensen op een prettige manier met technologie kunnen werken en dat technologie vóór hen werkt.  Fellowmind maakt als innovatieve businesspartner bedrijven binnen uiteenlopende branches toekomstbestendig. Middels de slimme inzet van Microsoft Cloud oplossingen, het stimuleren van agile ontwikkeling, de implementatie van geïntegreerde platforms en focus op leren en adoptie. Technologie verbindt, maar alleen mensen kunnen er betekenis aan geven.

thema
Om verbinding te maken is beweging nodig; zowel mentale beweging (development) als fysieke beweging (movement). Geen statische verbinding maar een vloeiende verbinding; een actieve stroming. Dit hebben we samengevat in het thema FLOW, een term die zelfs in de bedrijfsnaam verborgen bleek te zitten. In het interieurconcept hebben we het thema ‘flow’ op diverse manieren vormgegeven. De plattegronden hebben we als canvas gebruikt om een vloeiend patroon te maken, uitgevoerd in verschillende kwaliteiten tapijt. Structuurverschillen en ton-sur-ton tinten beige laten de ‘flow’ in de vloer op een subtiele wijze zien. In de huisstijl van Fellowmind worden gradiënten gebruikt in accentkleuren. Deze gradiënten komen terug in het interieur als visuals op de muren, maar ook als accentkleuren in details of eyecatchers, zoals de ronde meeting plekken met akoestische gordijnen. Om de felle kleuren samen te brengen hebben we een donkere paarse steunkleur toegevoegd. Deze gebruiken we in alle gemeenschappelijke elementen in de verkeerszones, zoals de koffiebars, treinzits, concentratiewerkplekken en belcellen. Om het gehele interieur een warm, welkom gevoel te geven zijn er lange kastenwanden van hout en heel veel levend groen toegevoegd.

layout
Fellowmind NL is gehuisvest op de tweede verdieping en Fellowmind Center op de negende verdieping. De nieuwe werkomgeving is er voor de medewerkers; zij staan centraal. De inrichting sluit aan op de behoefte horend bij de activiteiten die uitgevoerd moeten worden. Een hybride werkomgeving die voor elke activiteit faciliteert.
Op beide verdiepingen stuit je als eerste op de multifunctionele koffiebar. Verder zijn er diverse lounges en zitjes, geïntegreerde treinzits, flexibele en vaste overlegplekken, al dan niet geluiddicht. Ook zijn er concentratiewerkplekken, belcellen en open werkplekken. Voor de benodigde teamspirit en ontspanning is er zelfs een ‘social hub’ met een tafeltennistafel, pooltafel en gamehoek. Op de negende verdieping zijn diverse vergaderruimtes en de boardroom gevestigd.

Fellowmind – opdrachtgever
WSBDesign.com – totaalafbouw
Lomans – E-/W-installaties
Spruit Kantoor en Projectadvies – meubilair en sfeerverlichting
Ten Brinke Interieurbeplanting B.V. – beplanting

fotografie: suzanne paap – bloominspiration