ontvangstruimte met boardroom

We kregen de opdracht om een ontvangstruimte met boardroom en privé kantoor te ontwerpen om zakelijke relaties in een ontspannen sfeer te ontvangen. Op de begane grond bevindt zich de ontvangstruimte waarbij de uitnodigende bar het eerst in het oog springt. De oude baksteenwand achter de bar is een echte sfeerbepaler; mooi indirect aangelicht vanuit het donkergrijze kader. De betonnen bar is in het werk gestort en deels bekleed met op maat gezaagde tegels; de cognac leren krukken steken hier prachtig tegen af. We hebben een ijsbak in de betonnen bar geïntegreerd voor de presentatie van gekoelde wijn of champagne.
De loungehoek hebben we rond gemaakt door een voorzetwand te plaatsen. Precies op maat voor de royale ronde loungebank. Deze bestaat uit maar liefst 22 elementen rondom bekleed met vintage leer. Het ronde groene karpet met marmerprint zorgt voor een luxe uitstraling. In de hele ruimte maakten we een houten lamellen plafond passend bij de gevelbekleding aan de buitenzijde van het pand. Het plafond en de sprankelende bolletjeslamp spiegelen prachtig in de bronzen glazen bijzettafel.
Voor goede gesprekken in een informele sfeer maakten we een XL stamtafel van massief eiken met comfortabele barkrukken met rugleuning. De lampen hebben een industriële vormentaal, maar zijn ook elegant in detail. Een combinatie van klassiek en modern. De lounge elementenbank is ook geplaatst in een rechte versie; de combinatie met het houten lamellenplafond en de wave gordijnen zorgt voor een mooi ritme. De toiletten in de ontvangstruimte hebben een bijpassende sfeer. We herhaalden de tegels van de bar en combineerden deze met strak wit sanitair en mat gouden accessoires.
Via het mooie trappenhuis met zwart/wit visuals komen we boven. Hier bevindt zich een luxe boardroom en privé kantoor. De vloer is afgewerkt met een betonlook tapijt en het plafond is verlaagd in een donkere grijze kleur voor optimale akoestiek. De boardroomtafel is op maat gemaakt van eiken en natuursteen en heeft een ovalen blad van maar liefst 3 x 4,4 meter. De prachtige leren Eames fauteuils eromheen geven de boardroom een hoogwaardige uitstraling. We hebben de presentatiemiddelen, whiteboard en touchscreen, mooi geïntegreerd in de wand. In het midden van de ruimte is een kleine lounge ingericht voor informele gesprekken. De Scandinavische fauteuils bieden door hun hoge rug en cosy stoffering veel comfort en privacy. Tegen de wand begint hier een meterslange kastenwand met een nis met pantry. De ruimte wordt gescheiden door een stalen pui met dubbele deur. Daarachter bevindt zich het privékantoor. Hier is een werkplek van eiken gemaakt die in een nis in de kastenwand is geschoven. Daarboven een groep keramische lampen om het geheel een huiselijke uitstraling te geven. In deze ruimte kun je optimaal van het landelijke uitzicht genieten door het gigantische raam. Het kader aan de buitenzijde trokken we naar binnen door, zodat een windowseat is ontstaan en het uitzicht mooi omlijst wordt. Een fijne plek om even te ontspannen.

Dit project is o.a. gerealiseerd door:
Kampert Bouw – bouw
Fijri Interieurbouw – interieurbouw
Spruit Kantoor en Projectadvies – meubilair en sfeerlampen
Brouwer Woudenberg – projectstoffering

bloominspiration – fotografie