showroom oldtimers

Voor de showroom van een verzamelaar van oldtimers hebben we het ontwerp gemaakt voor een multifunctionele wand. In deze wand is een toilet verstopt en een verborgen nis om vuile werkhanden te wassen. Aan de voorzijde heeft de wand twee grote nissen die respectievelijk plaats bieden aan een pantry en een werkplaats. Om deze bijzondere opdracht vorm te geven, hebben we eerst een moodboard gemaakt om de juiste sfeer te bepalen; een mix van italiaans, retro en ambacht.

De pantry, werkplaats, bartafel en werkbank zijn geheel volgens tekening op maat gemaakt door de aannemer van de bedrijfshal; Kampert Bouw. Voor de meubels in de nissen gebruikten we blauwstaal voor het blad en de frames met een vulling van donkerbruin betonplex. De achterwanden van de nissen zijn gemaakt van geperforeerde stalen panelen, zodat je gereedschappen en accessoires kunt ophangen en sorteren. De hoogglans zwarte Smeg koelkast in de pantry geeft het geheel een mooie retro sfeer.
Voor de verrijdbare bartafel en werkbank kozen we voor een massief houten blad. Aan de bar staan Amerikaanse industriële Lyon krukken, die nog steeds geproduceerd worden. Om de sfeer af te maken, hebben we boven de bartafel en werkbank vier grote groene fabriekslampen opgehangen.

fotografie: suzanne paap – bloominspiration