PlanMen Doorn

context
PlanMen was al gehuisvest op Landgoed Zonheuvel in Doorn, midden in het bos, in een kantoorboerderij. Wegens de groei van het aantal werknemers werd deze locatie te klein. Omdat het buitengebied ook als werkplek werd gebruikt, heeft PlanMen ervoor gekozen een ander gebouw op het landgoed te betrekken. Laarzen aan en ‘vergaderen’ tijdens een wandeling in het bos. De rustgevende werking van het bosrijke uitzicht. Dat wilde PlanMen niet opgeven.
Wij werden gevraagd het interieur in het nieuwe gebouw te ontwerpen, passend bij de cultuur van PlanMen; een warm, welkom, nuchter en functioneel interieur.

identiteit
Bij PlanMen werken specialisten als het gaat om planningsvraagstukken. Hoe stem je de hoeveelheid werk en het in te zetten personeel optimaal op elkaar af? De juiste balans vinden, daar gaat het om.
PlanMen helpt bij het optimaliseren van de planning en workforce management met oplossingen gericht op mens, proces en techniek.

thema
De optelsom van planning, balans en natuur hebben wij samengevat in het thema GETIJDEN; periodieke niveauverschillen in de natuur. Deze dynamische golfbewegingen laten zich mooi vertalen in een interieur. Op een aantal plekken in het interieur zie je verwijzingen naar het thema ‘getijden’, zoals de lampen in de vide, de akoestische lampen boven de lange tafel, het golvende gordijn, de vloeiende vormen in de loungebanken en de golvende viltwanden in de treinzits.
Voor het nieuwe interieur hebben we een natuurlijk kleurpalet samengesteld. We hebben ons laten inspireren door stenen, die door de tijd hun vorm en kleur krijgen onder invloed van water en wind. Deze inspiratie is terug te zien in de keuze van het terrazzo op de achterwand van de bar, en de combinatie van steentinten, van donker bruinrood tot zacht grijsgroen.

layout
PlanMen is gehuisvest op de begane grond, die is opgedeeld in drie compartimenten. Het centrale gebied met de vide is ingericht als gezellige ontmoetingsruimte en flexibele werkruimte. Er is een bar, een lounge met haard, flex- en overlegplekken en een stiltekantoor.
Aan beide zijden zijn werkgebieden met diverse functies, zoals open en gesloten werkplekken, diverse overlegruimtes, een opleidingsruimte, een brainstormruimte en een aantal treinzits. Of je nu komt om collega’s te ontmoeten, werk te bespreken of geconcentreerd te werken; iedere vorm van werkplek is gefaciliteerd. En dan is er natuurlijk ook nog het bos…

PlanMen – opdrachtgever
Hopman Ruimtemakers – aannemer en afbouw
Schreuder-Ruitenbeek – E- en W-installaties
Rustre interieur – interieurbouw
Spruit Kantoor en Projectadvies – meubilair en sfeerverlichting
Van de Pol reclame – belettering
Espeterhoeve – beplanting

fotografie: suzanne paap – bloominspiration