interieurconcept bedrijfsrestaurant infor

context
Infor is bedrijf dat wereldwijd opereert. Een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware en diensten, die hun klanten helpt hun operationele werkzaamheden te verbeteren en groei te stimuleren. Infor biedt industrie-specifieke applicaties, die zich onderscheiden door snelheid en baanbrekende technologie.

identiteit
Infor heeft een eigen creatief lab (Hook and Loop) die het hoofdkantoor in New York smaakvol heeft ingericht. Goed om naar te kijken, maar onze opdracht was een restaurant te ontwerpen voor de vestiging in Barneveld. Infor Barneveld lijkt zich te kenmerken door een no-nonsens cultuur. Men maakt het zelf gezellig met de directe collega’s op de afdeling. Doe maar gewoon, hou het maar puur. Infor Barneveld is tegelijk ook een creatief brein waar diverse taken en schakels bij elkaar komen en waaruit de mooiste ideeën ontstaan. Een beetje trots mag men daar wel op zijn, maar wel bescheiden.

thema
Als je Infor, het wereldbedrijf, voegt bij de kenmerken van Infor Barneveld krijg je een betrouwbare en robuuste basis, met hier en daar een beetje glans en opsmuk. In het restaurant hebben we geprobeerd het beste uit die twee werelden samen te brengen. En daarmee was ons thema duidelijk: verbinden! Verbinden is een dankbaar thema als het om ontwerpen gaat. Er zijn mooie manieren om materialen te verbinden, maar ook in producten komt dit thema vaak terug. Verbinden bleek ook het beste thema te zijn voor het gebruik van het restaurant. Want men komt hier niet alleen om te lunchen, maar ook om te ontmoeten, te ontvangen, te relaxen. Het restaurant heeft een belangrijke sociale functie; dé plek om te verbinden! Dit heeft geresulteerd in een moodboard waarin alle componenten worden samengevoegd. Robuust, no-nonsense, basic materiaal- en kleurgebruik. Een rood Infor accent en een vleugje groen. Voor ons het startpunt van het ontwerp.

uitwerking
We hebben het restaurant in zones opgedeeld. Een donkere intieme zone en een lichte, open zone grenzend aan de tuin. Als verbindend element hebben we in het restaurant een lange houten lamellenwand bedacht. De lamellen lopen zelfs in het plafond door, waardoor extra intimiteit ontstaat. Bij de entree steekt het houten plafond verder de ruimte in, zodat de open ruimte visueel in twee zones wordt verdeeld. Op deze manier ontstaan plekken waar men op verschillende manieren met elkaar kan zitten. Lange tafels, ronde tafels, banken, hoge tafels met krukken, vergaderunits en een lounge. Voor ieder wat wils. In de keuze van het meubilair en de verlichting benadrukken we het thema ‘verbinden’. De houten stoelen en honingraat lampen hebben een zichtbare houtverbinding. Er is ook veel meubilair dat uit twee materialen bestaat, waardoor een verbinding zichtbaar wordt. Achter de huiskamer is een groenwand gemaakt, als verbinding met de tuin. 

resultaat
De foto’s van het eindresultaat zijn binnenkort te zien bij ‘zakelijke projecten’.