alberts eten & drinken amersfoort

In een monumentaal pand op de Hof in hartje Amersfoort is Alberts eten & drinken sinds de zomer 2014 gevestigd. De voormalige Stadsherberg is een rijksmonument uit de 16e eeuw en was het laatste, door de familie Alberts bewoonde, woonhuis aan het plein.
Niet alleen in de naam, maar ook in het interieur en op de kaart brengen de eigenaren Jeroen de Greeff en Wouter te Loo een ode aan de laatste bewoners van dit pand. In alle ruimtes in het woonhuis zijn grote doorgangen of doorkijkjes gemaakt. De voormalige buitenruimte is nu een met glas overkapte patio met een spectaculair uitzicht op de St. Joriskerk.
Het restaurant is ingericht met stoere materialen, zoals de vloer en zitbanken van verzaagde spoorbielzen, een betonnen bar en een uitgehakt logo op de muur. Met koperen lampen, zwart gelakt houten meubilair en buffel leren fauteuils is de uitstraling toch huiselijk en warm.
De stoere jeansschorten zijn speciaal voor Alberts ontworpen en gemaakt door Sabeare. Nieuwe stretchjeans is gecombineerd met details van vintage spijkerbroeken. De zakken hebben een speciaal patroon; de plattegrond van het historische pand.

architectuur: TenBrasWestinga
opdrachtgever: Stadsherstel
interieurontwerp: Angela van Staalduinen (vanstaalduinen3D)
fotografie: Wiep van Apeldoorn en Fijri Interieurbouw