nielen schuman amsterdam

Nielen Schuman is een toonaangevend corporate financieel adviesbureau voor middelgrote en grote bedrijven en investeerders. Ze zijn gevestigd in het Cuserpark in Amsterdam Zuidoost in één van de vijf hoogwaardige kantoorpaviljoens, die rond een besloten parkachtig plein zijn gesitueerd. Groen natuursteen, glas, wit beton en leisteen bepalen hier de gezamenlijke uitstraling. Als financieel adviesbureau verbindt Nielen Schuman bedrijven en investeerders aan elkaar. Ze bieden structuur en perspectief. Omdat het om financieel gevoelige informatie gaat vindt Nielen Schuman betrouwbaarheid en discretie van groot belang. Het doel is om het bedrijf in beweging te krijgen, te laten groeien.
We hebben patronen in de natuur gezocht die de identiteit van Nielen Schuman verbeelden. We vonden een prachtige parallel in de jaarringen van een boom. Deze ringen laten letterlijk groei en ontwikkeling zien. Aan de jaarringen van een boom kun je de gezondheid van de boom aflezen; een goed jaar is een brede ring. Uit een gezonde, dikke stam of tak kan weer een nieuwe tak ontspruiten. Meer over dit thema is te zien bij concepten.

Het jaarringen thema is op verschillende manieren in het interieur uitgewerkt. Op de vloer is tapijt gelegd in banen van diverse breedtes in ton-sur-ton kleuren bruin-grijs. Omdat privacy en transparantie beiden belangrijk zijn, maar enigszins haaks tegenover elkaar staan, hebben we voor Nielen Schuman een speciale folie laten maken voor de glaswanden. Uit de matte folie zijn stippen gesneden in verschillende groottes zodat een patroon van jaarringen ontstaat. Door het patroon ontstaat er en subtiele transparante. Voor de boardroom hebben we een XL tafel ontworpen en laten maken. Het ovalen eiken blad bestaat uit banen van diverse breedtes, verbonden door een zwarte strip om de belijning te accentueren.
Zelfs in de verlichting en accessoires is het thema jaarringen terug te vinden, zoals de gelaagde lampen van golfkarton en de gelaagde houten fruitschaal.

fotografie: suzanne paap – bloominspiration