infor barneveld

Een ontwerp begint bij ons altijd met een analyse van de gebruiker. Infor is een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd opereert. Een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware en diensten, die hun klanten helpt hun operationele werkzaamheden te verbeteren en groei te stimuleren. Infor Barneveld kenmerkt zich juist door een no-nonsens cultuur, maar is tegelijk ook een creatief brein waar diverse taken en schakels bij elkaar komen en. Als je Infor, het wereldbedrijf, voegt bij de kenmerken van Infor Barneveld krijg je een betrouwbare en robuuste basis, met hier en daar een beetje glans en opsmuk. In het restaurant hebben we geprobeerd het beste uit die twee werelden samen te brengen. En daarmee was ons thema duidelijk: ‘verbinden’! Meer over het ontstaan van dit thema bij concepten.

We hebben het restaurant in zones opgedeeld; een donkere intieme zone en een lichte, open zone grenzend aan de tuin. Als verbindend element hebben we in het restaurant een lange houten lamellenwand bedacht. De lamellen lopen zelfs in het plafond door, waardoor extra intimiteit ontstaat. Bij de entree steekt het houten plafond verder de ruimte in, zodat de open ruimte visueel in twee zones wordt verdeeld. Op deze manier ontstaan plekken waar men op verschillende manieren met elkaar kan zitten. Lange tafels, ronde tafels, banken, hoge tafels met krukken, akoestische vergaderunits en een robuuste stamtafel. Voor ieder wat wils. In de keuze van het meubilair en de verlichting benadrukken we het thema ‘verbinden’. De houten stoelen en honingraat lampen hebben een zichtbare houtverbinding. Er is ook divers meubilair dat uit twee materialen bestaat, waardoor de verbinding zichtbaar wordt. Achter de stamtafel hebben we een groenwand gemaakt om een verbinding met de tuin tot stand te brengen. 

Na de oplevering hebben we tegenover het restaurant drie vergaderruimtes ontworpen die passen bij het nieuwe interieurconcept van het restaurant. De ruimtes bestaan uit een presentatiezone en een zone met een flexibele inrichting. Op de vloer een bijzonder tapijt; de Equal Measure van Interface, waar door middel van een vlakverdeling met structuurverschillen het thema ‘verbinding’ wordt benadrukt. In de presentatiewand komen diverse materialen samen, zoals leren panelen en houten lamellen, waarbij het tv scherm en het whiteboard zijn geïntegreerd. Infor heeft speciaal voor de vergaderruimtes ‘groene schilderijen’ laten maken, die refereren aan de groenwand in het restaurant.

Onlangs hebben we voor Infor ook een ontwerp voor de tussenliggende gangzone gepresenteerd; een wacht-en ontmoetingsruimte als verbinding tussen restaurant en vergaderruimtes. Dit project zal komend jaar worden uitgevoerd.

fotografie: suzanne paap – bloominspiration