delicious.shop

Wie van koken houdt, kent het nr. 1 foodmagazine van Nederland: delicious.magazine. Door de redactie van dit leuke blad en de Food Experience Group werden we gevraagd een shop-in-shop concept te ontwerpen voor de delicious.shop in alle nieuwe Hudson’s Bay vestigingen in Nederland. De shops moesten de collectie delicious.food en non-food producten, die op dat moment werd samengesteld door de redactie, visueel ondersteunen.

Vanwege de inzetbaarheid in alle winkels, een efficiënt vervoer- en montagesysteem en de herkenbaarheid van de lijn meubels hebben we een modulaire serie ontworpen bestaande uit zwarte frames in diverse hoogtes, met een variërende kastindeling van hout. Er zijn boekenschappen voor de eigen kookboeken, er is schapruimte voor de blikken thee, zakken koffiebonen, flessen olijfolie en andere smeersels en natuurlijk het eigen assortiment servies. Voor de activiteiten in de winkel wilde delicious een vrijstaand presentatiemeubel. We kozen ervoor dezelfde zwarte frames te gebruiken met een tafelblad ertussen, waar o.a. een feestelijk gedekte tafel op gepresenteerd kan worden. Voor de wandpresentatie van onder andere textiel en snijplanken bedachten we panelen met een “hand getekend” tegelpatroon. Ook alle grafische patronen op de verpakkingen van de producten zijn ontworpen door de art director van delicious, door met de hand te tekenen, te stempelen of te schilderen.

Van de eerste schets t/m de realisatie van de shops in de Hudson’s Bay winkels waren wij betrokken bij de ontwikkeling. De pilot van de shop in Amsterdam werd door ons ontworpen en 1-op-1 opgebouwd in de werkplaats door Rick Smeenk Interieurbouw. Alle meubels zijn daarna door ons doorontwikkeld en uiteindelijk gebouwd door ITAB. Beiden hebben ze enorm goed meegedacht met ons om mooie details en slimme oplossingen te vinden, zodat de meubels er precies zo uitzien als we voor ogen hadden.

De vestiging in Amsterdam opende in september 2017 als eerste zijn deuren. Makkie Mulder (hoofdredactrice) en Janine Couperus (art director) waren erbij en laten hun enthousiasme over hun eigen delicious.shop in dit filmpje zien.