entreegebied evangelische omroep

De Evangelische Omroep is gevestigd in Hilversum in een oud jongensinternaat met kloostergangen, een binnenplein, prachtige glas-in-lood ramen en een kapel. De EO is een mediabedrijf met een specifieke missie, het geloof, waardoor ze zich onderscheid van andere mediabedrijven. In 2014 hebben we het interieurconcept voor het complete kantoorgebouw ontwikkeld, waarbij ‘verpixelen’ als thema centraal staat. Hoe we tot dit thema zijn gekomen, is te lezen bij concepten.

Na de kantoorverdiepingen en het restaurant is het entreegebied eind 2016 ook grondig verbouwd. Een rigoureuze verbouwing waarbij we constructief flink wat hebben aangepast aan het gebouw. Om meer openheid en transparantie te creëren zijn nieuwe doorbraken gemaakt en kolommen verdwenen. Een ingreep waarbij de aannemer de constructie tot de fundering moest blootleggen. Ook aan de inrichting is veel veranderd. De oorspronkelijke balie zat weggestopt achter een flinke kolom. De nieuwe balie neemt nu een prominente plaats in en vormt het warme welkom van het bedrijf, zowel voor mensen van buiten als voor eigen personeel. De balie is vormgegeven als een 3D weergave van het EO-pixelpatroon, volledig naadloos in HiMacs uitgevoerd. In de kastenwand achter de balie hebben we de houten lamellen terug laten komen, die ook op de kantoorafdelingen te zien zijn. Meteen al bij de entree wordt de bezoeker verrast door over de ingebouwde LED-tegels te lopen die in de loper in de vloer zijn verwerkt. Hierop kan de EO van alles tonen; EO logo, een pixelpatroon, fragmenten uit programma’s, enz. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een belangrijke keuze in het ontwerp is het toevoegen van dubbele deuren tussen de entree en de ontvangstruimte. Deze ruimte is nu multi-functioneel te gebruiken; zowel bereikbaar voor gastenontvangst vanuit de entree, als vergaderruimte vanuit de hal. De ruimte heeft een flexibele inrichting met loungebanken en een grote vergadertafel die makkelijk te verplaatsen zijn. De houten blokjeswand en het geprinte vloerkleed verwijzen naar het pixelthema.

In de grote hal hebben we niet veel gewijzigd, omdat het spectaculaire trappenhuis al in de grote verbouwing was meegenomen. Wel hebben we een transparante folie met pixelpatroon aangebracht op het grote ronde venster tussen entree en trappenhuis. Een verwijzing naar de glas-in-lood ramen en het pixelthema; het licht valt er prachtig doorheen! We hebben ook nog één flinke doorbraak gemaakt, tussen de hal en de balie, voor meer doorzicht en connectie. In de glaswand hebben we een service unit geïntegreerd met een koffie pantry en postvakken.

fotografie: suzanne paap – bloominspiration