lunchroom de onthaasting

De Onthaasting is een lunchroom waar het draait om de medewerkers; mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De lunchroom biedt hen een geweldige plek als dagbesteding. Vanaf het eerste bezoek hebben wij het oprechte contact, de passie en het enthousiasme van de medewerkers als heel bijzonder ervaren. Zij laten zich zien in hun puurste vorm en daar wilden we dicht bij blijven met het ontwerp van het nieuwe interieur. We zouden het liefst zien dat de gasten dat pure gevoel zelfs dóórgeven; een positieve actie naar de wereld om ons heen. Als een soort spiegelwerking. Die maatschappelijke meerwaarde was voor ons ook wel een reden om ‘ja’ te zeggen en ons belangeloos in te zetten voor De Onthaasting.

Aan inspiratie geen gebrek voor dit mooie project. Binnen het thema ‘geef het door’ hadden we allerlei ideeën; van duurzame materialen (de PET vilt stoelen!) tot spiegelende oppervlakken (de gekleurde glazen lampen en de tegeltjeswand). De grootste uitdaging was toch wel het bescheiden budget. Middels een benefietveiling is een flinke bijdrage opgehaald, maar daarmee waren we er nog niet. De Onthaasting heeft nog veel steun gehad van diverse voor ons bekende partners die zich hebben ingezet. Een geweldige samenwerking met een resultaat om trots op te zijn.

We hebben weinig verbouwd, maar toch een nieuw gezicht gegeven aan De Onthaasting. De bar kreeg een make-over door professioneel beits- en schilderwerk. Een glanzende tegelwand in diverse oranje tinten achter de bar maakt dat je de oude bar niet meer herkent. De knaloranje lampen boven de bar zijn een eyecatcher. Stoten geen probleem, want ze zijn van rubber. Het voor- en achtergedeelte van de lunchroom hebben we iets van elkaar gescheiden door ertussen een grote stamtafel met andere stoelen te plaatsen. Erboven een spectaculaire lamp van gekleurd en spiegelend glas. Ook de gekleurde glazen wandlampen passen hierbij en geven een vrolijk accent. Achter de poorten bevindt zich de zonnige serre. Hier hebben we een lange bank gemaakt, om lekker aan te schuiven. Van praktisch materiaal met een wafel structuur, dus het kan tegen een stootje. In de hoek nog een intiem zitje met uitzicht op het terras. Wat het grootste verschil maakt? Misschien wel het gedurfde antracietgrijze plafond in de grote ruimte, waardoor een intieme sfeer ontstaat en een mooie achtergrond voor de spectaculaire lampen.
We hopen dat medewerkers en gasten zich hier helemaal thuis voelen!

fotografie: suzanne paap – bloominspiration