interieurconcept nielen schuman

context
Nielen Schuman is een toonaangevend corporate financieel adviesbureau voor middelgrote en grote bedrijven en investeerders. Ze zijn gevestigd in het Cuserpark in Amsterdam Zuidoost in één van de vijf hoogwaardige kantoorpaviljoens, die rond een besloten parkachtig plein zijn gesitueerd. Groen natuursteen, glas, wit beton en leisteen bepalen hier de gezamenlijke uitstraling.

identiteit
Als financieel adviesbureau verbindt Nielen Schuman bedrijven en investeerders aan elkaar. Ze bieden structuur en perspectief. Omdat het om financieel gevoelige informatie gaat vindt Nielen Schuman betrouwbaarheid en discretie van groot belang. Het doel is om het bedrijf in beweging te krijgen, te laten groeien.

thema
We hebben patronen in de natuur gezocht die de identiteit van Nielen Schuman verbeelden. We vonden een prachtige parallel in de jaarringen van een boom. Deze ringen laten letterlijk groei en ontwikkeling zien. Aan de jaarringen van een boom kun je de gezondheid van de boom aflezen; een goed jaar is een brede ring. Uit een gezonde, dikke stam of tak kan weer een nieuwe tak ontspruiten.

uitwerking
Het jaarringen thema is op verschillende manieren in het interieur uitgewerkt. Op de vloer is tapijt gelegd in banen van diverse breedtes in ton-sur-ton kleuren bruin-grijs. Op de glaswanden zijn stippen aangebracht in verschillende groottes zodat een patroon van jaarringen ontstaat. Het eiken blad van de XL boardroom tafel bestaat uit banen van diverse breedtes. Ook in verlichting en accessoires is het thema terug te vinden, zoals de gelaagde lampen van golfkarton en de gelaagde houten fruitschaal.

resultaat
De foto’s van het eindresultaat zijn te zien bij zakelijke projecten.